Hurrá, Ballagunk!

Idén júniusban ünnepeljük azokat a gyerekeket, diákokat, akik most búcsúznak az iskolájuktól, egymástól, a tanáraiktól, azoktól a tanároktól, akiket fel is köszöntenek június 6-án, a pedagógusnapon. Két héttel később, június 20-án pedig az apákat köszöntjük. Akárcsak a tanároknak, nekik is elvitathatatlan érdemük van abban, hogy a gyerekük elvégezte az iskolát.

És ha már így benne járunk a júniusban, nézzük, ki mindenki szerzett elévülhetetlen dicsőséget a tanulással és tudással, ebben a hónapban:

Einstein például, aki 1905 júniusában publikálta a relativitáselméletét. Persze arról most nem fogok hosszabban értekezni, csak egy, a tudóstól való szellemes meghatározást idéznék: „Tartsd a kezed egy percig a forró kályhán, meglátod, egy órának fogod érezni. Beszélgess egy csinos nővel egy órát, mintha csak egy perc lenne. Na, ez a relativitás.”

Nemcsak relatíve volt nagy ügy, de óriási eredménynek könyvelhette el Ada Kepley, mikor 1870 júniusában kézhez kaphatta a diplomáját. Ő volt az első nő, aki jogi diplomához jutott. Igaz, nem dolgozhatott a szakmájában, nem bíztak rá komoly feladatot, sőt, amikor indult az államügyészi posztért, a több szavazat ellenére sem őt választották, de akkor is úttörő volt, és az ő példáján felbuzdulva, egyre több nő követte a pályán. Ahogy remélhetőleg az idén ballagók között is sokan lesznek ilyenek!

Meg olyanok is persze, akik a legkülönfélébb díjakat vehetik át majd, mint például a Pulitzert, amiből szintén júniusban adták át a legelsőt, 1917-ben. Jean Jules Jusserand francia nagykövet kapta, aki a legjobb könyvet írta az amerikai történelemről, 2000 dollárt nyert. A díj nevét az anyagi alapokat megteremtő Pulitzer Józsefről kapta, aki magyar származású, amerikai újságíró, lapkiadó és sajtómágnás volt.

De most Vissza a jövőbe, azaz Michael J. Fox is júniusban ünnepli a születésnapját, a felejthetetlen filmtrilógia kamaszos külsejű főszereplője hatvan éves lett. Bizony, mindnyájunk felett elszáll az idő… Ezért is kell minden pillanatot megélni és jó célokat találni az életben. Legyen belőlünk tudós, jogi doktor, színész, vagy író, vagy akár sikeres fagylalkészítő. Hisz a fagyi is születésnapos: 235 éve, 1786 júniusában árultak először fagylaltot New York utcáin.

 

 

De a legfontosabb, június a ballagások időszaka is. Ha a tökéletes ballagási ajándékot keresed, akkor megtaláltad! Még mindig nem késő megrendelni személyre szabott,  szívhez szóló kisvideónkat, ami csupán 1 hét alatt elkészül! Hiszen mi más lehetne szebb ballagási ajándék, mint egy személyre szabott, megható kisfilm?

Benne lesz minden, amiről úgy érzed, a megajándékozott hallani szeretne; vicces történetek, fontos események, állomások. Legyen örökké emlékezetes ez a nap! Ettől az ajándéktól az egész család garantáltan meghatódik.